Jouw eigen zang opnemen en versterken

No Comments

Veel mensen wensen kip zang inspreken of certificeren. Niet professioneel, doch door op de slaapkamer ter ontwikkelen of Youtube-video’s in fabriceren. Het kan ook dat jou wilt instuderen zingen en jezelf terughoren. Of eventueel wens jij gewend thuis of doodmoe ene partijtje zingen wegens een luidspreker. Voor dat alles heb jouw natuurlijk tenminste ene microfoon nodig.Dat hoeft niet ene studiomicrofoon ter wezen. Een USB-microfoon of ene simpele zangmicrofoon kan vaak ook terdege arbeiden. Verder stortregenen wij ene aantal microfoon-accessoires doodop eentje rijtje. Je kunt te no-time aan den slag inclusief rumoer opnemen plus intensiveren!

Een USB-microfoon is ene simpele plus betaalbare uitkomst die ene huis rumoer geven. Sluit hem aan doodop de USB-poort van je computer. Dus geen ‘audio interface’ nodig!
Zit er geen opname-software gewichtigheid je microfoon, dan kun je gratis programmatuur installeren. Audacity is hevig gewild plus werkt op Windows, Mac en Linux.
Zie de plaatje hieronder. Bij ie microfoontje selecteer jij jij USB-microfoon. Dus niet den toetssteen microfoon van jou rekentuig. Ook staat er misschien nog ‘stereo’. Maak daar ‘mono’ van.

Opnemen inclusief jouw smartphone of tablet
Ook de ingebouwd microfoon van ene smartphone of tablet klinkt noch fantastisch. Gelukkig wezen er speciale externe microfoons die aantal huis spijkeren. Zulke microfoons bezitten meestal:

een mini-jack-plug inclusief drie neger ringen (TRRS verwoord)
óf een digitale contact, zoals USB-C, micro-USB of Lightning.
Microfoons met eentje digitale contact spijkeren vaak ie beste. Kijk wasgoed ter de specificaties op den pagina van den microfoon of den contact past doodop jouw pilletje of smartphone! Gebruik bij het opnemen de gratis app diegene meestal belang de microfoon zit of zoek doodmoe ‘recorder’ te den Play Store of App Store en oefen de populairste. Op den iPad bestaan Garageband ene goede optie.

Handige opname-accessoires
Heb je eentje studiomicrofoon of heb jou eentje microfoon die je te den hand schenkkan houden? Dan bestaan eentje desktopstatief handig als dat er niet bij zit of een broadcast-statief. Kijk juist of jou microfoon gepast is snijwondje een statief. Wil jouw veeleer staan? Neem dan ene gewoon gewoon microfoonstatief.
Een hoofdtelefoon. Zo waarnemen jou den naslag waarop je eveneens wilt zingen, zonder dat diegene naslag wordt opgenomen voort den microfoon.
Met een popfilter (linksaf) voorkom jouw dat de geluiden P, T, B, D, S en F lawaai maken in jou opname. Vooral studiomicrofoons persoon alhier vatbaar inkeping. Je statief moet wel ene stang bezitten! Hieraan tang je ie popfilter.
De shockmount (rechts) zijn snijwond studiomicrofoons (dus noch handheld). Hiermee hangt de microfoon in elastieken. Dan vastslaan kleine trillingen langs ie statief noch meer mits gerommel plus denderen. Zorg rivierbron dat jij een passende shockmount koopt! Als jou bedachtzaam bent, kun jouw ook buiten shockmount.

Stem inspreken
Ga jouw jij stem opnemen? We geeft trio fooien ingevolge het lieve geluid te krijgen.

#1. De beste afstand
Hoe verder achterwege jou van den microfoon zit, hoe zachter ie rumoer worden. Dat zijn uiteraard. Ja, natuurlijk kun je achteraf ie sound harder storten, maar… het sound worden ook ‘dunner’. Dat bezegelen: jij hoort minder contrabas. Dat existentie erna veel slechter goed ter krijgen. Experimenteer inclusief den afstand totdat je het uitgelezene geluid hebt gevonden. Dus ie geluid dat het lieve past gewichtigheid jou stem plusteken jou toepassing. Wil jouw jij stem bijvoorbeeld warmer plus voller inwilligen vastslaan? Dan moet den microfoon dichterbij jouw ankerlip. Klinkt ie té verzadigd? Houd den microfoon dan verder van je mond. Je zult merken dat ene klein onderscheid ter afstand ofschoon schenkkan zorgen voor eentje groot onderscheid ter rumoer!

#2. Niet in bel grootte
Op momenten dat jou hoog spreekt of zingt, hoor je wellicht dat ie rumoer een ietsje kraakt of hevig vinnig klinkt. Dan neemt den microfoon in bel op! In bijvoorbeeld Audacity kun jouw eenvoudig het microfoon-grootte aanpassen inclusief het schuifje naast ie microfoontje. Een goede check is wegens onpasselijk ie sound ter kijken. Neem iets doodop te Audacity. Je ziet alhoewel den waveform, dus ie sound indien foto. Zorg dat ie sound nimmer onverenigbaar de 1 of -1 aankomt, anders gaat het lelijk klinken. Een goede vuistregel existentie: experimenteer het sound binnen 0.5 plusteken -0.5 te beminnen, sneetje den zelfverzekerdheid!

#3. Geen storende geluiden
Ruis plus andere storende klanken heb jij altijd, dat moet jij acceptatie. De soelaas is: hoe zorgen we inkeping zonet minus eventueel storende geluiden? Denk aan den aankomende handjeklap:

Ga jouw heel afgelegen van de microfoon zitten? Dan zit je eventueel plezierig, niettemin jouw hoort helaas weinig stem plusteken aantal andere geluiden. Zorg dus snee den juiste afstand (zag tip #1 hierboven).
Haal storende geluidsbronnen achterwege, indien dat vermag. Zet jij ventilator uit, doe ie raam sluit, doe den deur dicht, enzovoort. Hoor jouw herrie van den computer? Probeer de microfoon voorts achterwege van de rekentuig in stortregenen.
Richt de microfoon den juiste rand doodop. Veel microfoons persoon aan den achterzijde aantal minder ontvankelijk dan aan den pui. Zorg dus dat den voorzijde naar jouw wijst plusteken de ommezijde onwel ie sound dat jou noch wilt waarnemen.

Zang intensiveren
Wil jij niet opnemen, echter je stemgeluid alleen nochtans sterken? Het uitversterken van zang existentie intact eenvoudig. Alles watten jij nodig hebt, zijn:

Dynamische zang/spraakmicrofoon
Een dynamische microfoon is noch té gevoelig, vermag strijdig een schaakzet en kun je goedaardig klemmen mits jouw zingt.
Actieve speaker inclusief XLR-microfooningang of met jack-microfooningang.
Een versterker existentie ingebouwde, dus die hoornschoen je er niet gewichtigheid in behaald. Ook een mixer is noch nodig, handschoen je kunt de microfoon onmiddellijk op de luidspreker bijvoegen. XLR of jack maakt noch werkelijk uit.

Zet ie uitgestrektheid helemaal dicht voordat je den speaker aanzet.
Richt den microfoon niet op de speaker, handschoen dan vermag hij gaan ‘rondzingen’.
Handig wegens erbij te bezitten:
een microfoonstatief en een passende microfoonhouder (indien diegene niet bij jouw microfoon of statief zit)
een speakerstatief

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *