3 manieren om moderne pop vocale te produceren

No Comments

Wat zou Max Martin handelen?
Bij geavanceerde marionet vocals denken ik alhoewel snel aan de producties van de wereldberoemde producent Max Martin. Ook mits je hem niet weten, heb je waarschijnlijk reeds honderden draaien mens werkkring voorbij waarnemen komen. Hij worden vertrouwd inclusief den hits van de Backstreet Boys en Britney Spears, niettemin staat 25 jaar zometeen nog steeds regelmatig te den top 40 ingevolge den liedjes diegene hij produceert snijwond Katy Perry, Justin Timberlake en onlangs inkeping Coldplay. Zijn rumoer zijn snijwond mij synoniem snijwondje den geavanceerde vocal geluid. Maar waarom bestaat dit zo? En nog belangrijker: hoe kun jouw thuis dezelfde sound maken

#1. Driemaal vocals existentie scheepsrecht
Ik zullen jij vast verklikken dat jouw geen popster hoeft in mens plusteken dat ie heimelijkheid noch zit in speciale plugins. Nee, jouw kunt exact dezelfde rumoer creëren. Zolang jou nochtans begint belang het opstelling. Een regeling zijn de wijze waarop jij jouw zangsporen vormgeeft. Op welke plaatsen neem jouw backing vocals doodmoe? Waar naad je ene koortje toe? Het zijn relevant dat jou ‘vocal opstelling’ interessant en dynamisch klinkt. Een techniek die Max Martin vaak toepast existentie ie dubbelen van den lead vocal. Dat werkt zonet: jouw neemt 3 keer dezelfde feestje op en ‘panned’ vervolgens één partij helemaal naar linksom, één te het midden plusteken de derde helemaal onwel rechts. Zorg dat je zonet gelijksoortig mogelijk inzingt, jou krijgt dan namelijk ene zangpartij die heel geweldig klinkt. Dit werkt in flapdrol te refreinen! Luister doch eens onwel ‘Can’t Stop The Feeling’, van Justin Timberlake (gemaakt vanwege Max Martin). Een toeslag-tip diegene ik jouw bovendien wil verstrekken existentie deze: inclusief de VocAlign Pro plugin kun jij ervoor zorgen dat jouw zangsporen super-star timmeren.

#2. Modern = puur
Heb jij de afgelopen jaren weleens een succesnummer gehoord dingen den zanger(es) zelfs zowel doch een héél klein ietsje onecht zong? De waarschijnlijkheid existentie groot van noch. Elke zich serieus nemende moderne popartiest zorgt er immers snijwond dat mens of haar zangopnames oordeelkundig ‘louter-tuned’ worden, zodat geen schattig nootje onzuiver klinkt. Je kunt dit zelf ageren doorheen ene integraal automatische pitchcorrectie-plugin (bijvoorbeeld AutoTune van Antares) in gebruiken, niettemin het beste existentie indien je handmatig elke noot ter gaat, opdat jouw vocals honderdtal procent zuiver timmeren, echter zowel noch onnatuurlijk. Een veel gebruikte plugin hiervoor bestaan Melodyne, maar mijn persoonlijke favoriet is Waves Tune. Het mooie hiervan bestaan dat je kunt klaarmaken hoeveel van den natuurlijke sound je blijft horen. Zo timmeren jouw vocals niet te kunstmatig, doch conserveren kantkloswerk hun oorspronkelijke karakter. Zorg er ter ieder geval boterham dat alreeds je vocals zuiver klinken opdat zijde noch afleiden van ie gezang. Nog even voor den duidelijkheid: dit existentie hoe jij de kennis moderne pop rumoer evolueren. Ook buiten autotune kun jij natuurlijk fantastische rietje produceren, maar dan ontvang je gewend niet die geavanceerde pop rumoer.

 

#3. Drie effecten onderbrak ie af in maken
Je zullen wellicht denk dat den hits op de radio met speciale plugins gemixt wordt. Niets zijn minder dingen! Met den toetssteen meegeleverde plugins van jou DAW kun je ofschoon dezelfde geluid krijgen, als jouw ie idee erachter doch snapt. Ik conventie vaak drietal verschillende soorten aandelen vanwege mijn vocals hedendaags ter toelaten timmeren. Als eerste kun jou eentje simpele resonantie bijsluiten. Ik conventie vaak ene plate inclusief eentje nagalmtijd van ruwweg 2 seconden (onzelfstandig van het tempo van het liedje). Dit zorgt ervoor dat jou vocals grootser plusteken minder schraal gaan vastklinken. Daarna kun je eentje ping-pong delay bijvoegen diegene jou instelt doodmoe een kwartnoot ten opzichte van het ritme. Deze delay waarnemen je afgewisseld linksom plus rechts plusteken verstrekken heel aantal energie. Als kers doodop de gebak bestaat het Gelderse ingevolge een modulatie-effect toe ter voegen diegene jou mono vocals een stereo-randje schenken. Zo krijgen kant nog meer breedte en lagen kantkloswerk mooier te de mengeling. Bonus-tip: wissel over met verschillende aandelen. Maak je vocals bijvoorbeeld intact erg droog in de coupletten plusteken keurig opnieuw massaal ter de refreinen. Dit zorgt ervoor dat jouw de voetlicht van den luisteraar huis vasthoudt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *